24 Νοεμβρίου 2015

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας


Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας στις 03.35 το πρωί, στη συμβολή των οδών Ξενοφώντος και Φιλελλήνων στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.
Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση βόμβας σε δύο μέσα ενημέρωσης, στις 02.55. Ο χώρος, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, εκκενώθηκε, πριν την έκρηξη του μηχανισμού.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πυροτεχνουργοί και οχήματα της Πυροσβεστικής.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρές υλικές ζημιές στα γραφεία του ΣΕΒ αλλά και σε παρακείμενα κτίρια. Από το ωστικό κύμα έχουν προκληθεί ζημιές και σε κτίρια στην λεωφόρο Αμαλίας. Όπως μεταδίδει ο Λ. Σουχάιμπ έχουν σπάσει τζάμια πιθανόν και στο ξενοδοχείο Αμαλία. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου για να εκκενωθούν δωμάτια από τους ενοίκους τους. Κατά τις ίδιες πηγές, όπως μεταδίδει η Νάντια Αλεξίου, ορισμένοι ένοικοι συνέχισαν να παραμένουν στα δωμάτια τους, αλλά μετά την έκρηξη, αποχώρησαν.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν υπάρχουν τραυματίες από την έκρηξη.

Κόβονται επιδόματα – Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι στο στόχαστρο

Το ΔΝΤ έχει βάλει στο στόχαστρο τα επιδόματα και όλα δείχνουν ότι οι περικοπές θα είναι μεγάλες. Επιδόματα όπως τα αναπηρικά, οικογενε...