Απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή έξω από το «Ασκληπιείο» Βούλας

 

Δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα προσπάθησαν να αρπάξουν το μεταλλικό κουτί με τα χρήματα, αλλά για κακή τους τύχη ενεργοποιήθηκε η χρονοπαγίδα - Πυροβόλησαν στον «αέρα» και διέφυγαν πεζή - Πριν από περίπου ένα χρόνο η Πόλα Ρούπα είχε «χτυπήσει» σε τράπεζα στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Χρηματαποστολή έξω από το «Ασκληπιείο Βούλας» προσπάθησαν να ληστέψουν  δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα.

Το πρωί της Τετάρτης, γύρω στις 10:30, στη δεύτερη είσοδο του νοσοκομείου των Νοτίων Προαστίων πλησιάζει ένα βαν της εταιρείας «Πυρσός». Ο συνοδηγός του οχήματος κατεβαίνει και κατευθύνεται προς την είσοδο, κρατώντας το σιδερένιο κουτί με τα χρήματα. Οι δύο υπάλληλοι δεν είχαν αντιληφθεί ότι μια μηχανή τους ακολουθούσε. Την στιγμή που ο συνοδηγός του βαν προσέγγισε την είσοδο του νοσοκομείου, ο συνεπιβάτης της μηχανής τον πλησιάζει και του ζητά να ανοίξει το κουτί.

Όταν ο υπάλληλος αντιδρά, ο οδηγός της μηχανής πυροβολεί δύο φορές το βαν, το οποίο δεν υπέστη ζημιές, λόγω του ότι είναι εξοπλισμένο με αλεξίσφαιρα τζάμια. Στη συνέχεια χτυπά με βαριοπούλα το μεταλλικό κουτί, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η χρονοπαγίδα και να χρωματιστούν με ειδικό υγρό τα χρήματα. Οι δράστες παράτησαν τη χρηματαποστολή και διέφυγαν πεζή.

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Πόλα Ρούπα προκειμένου να χρηματοδοτήσει το σχέδιο εναέριας απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη και άλλων κατηγορουμένων για τρομοκρατία στις 25 Ιουνίου 2015 προχώρησε σε μια ληστεία τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Δημοφιλείς αναρτήσεις