Στα χέρια των Αρχών η Πόλα Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα»


Συνελήφθη σήμερα, περίπου στις 6 το πρωί, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, 48 ετών, που διώκεται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η Πόλα Ρούπα εντοπίστηκε σε σπίτι στην Ηλιούπολη, όπου διέμενε με το ανήλικο παιδί της. Μαζί με τη 48χρονη συνελήφθη και μια 24χρονη στο Μπραχάμι για υπόθαλψη, καθώς τη φιλοξενούσε στο σπίτι της. Ο ηλικιωμένος που ζούσε στο διαμέρισμα του κάτω ορόφου τόνισε ότι δεν είχε ιδέα πως η γυναίκα ήταν η καταζητούμενη.
Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής την εντόπισαν στο διαμέρισμα, ενώ κοντά της είχε ένα σακίδιο πλάτης όπου βρέθηκε όπλο. Η Πόλα Ρούπα δεν έκανε κίνηση να πιάσει το πιστόλι της και δεν έφερε καμία αντίσταση. Ζήτησε μόνο από τους αστυυνομικούς να μην πειράξουν το παιδί της.
Η τελευταία φορά που οι Αρχές είχαν φτάσει κοντά στην Ρούπα ήταν κατά τη σύλληψη του συντρόφου της, Νίκου Μαζιώτη, στο σπίτι τους στο Μαρούσι, το καλοκαίρι του 2014.
Οι συλληφθείσες έχουν οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
«Πρωινές ώρες σήμερα, 5/1/2016, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα, διωκόμενη με δικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
Επίσης συνελήφθη και μία 25χρονη ημεδαπή που την υπέθαλπτε. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται».
Γεννημένη το 1969 στην Καλαμάτα, η Πόλα Ρούπα έγινε γνωστή στους κύκλους της ασφάλειας το 1995, όταν μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, μετέπειτα αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης, Επαναστατικός Αγώνας, συνελήφθη μαζί με 500 ακόμη άτομα, για επεισόδια στο Πολυτεχνείο, εκεί ήταν άλλωστε που γνώρισε και τον σύντροφό της με τον οποίον συνδέθηκαν ερωτικά και απέκτησαν και έναν γιο.
Η Πόλα Ρούπα φέρεται να είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και να είχε ενεργό συμμετοχή σε 15 επιθέσεις.

Aixmi.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις