26 Μαΐου 2017

Δεν υπάρχει απόφαση Ε.Σ που κρίνει παράνομες τις ανανεώσεις συμβάσεων


Δεν υπάρχει απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο που να κρίνει παράνομες τις ανανεώσεις των συμβάσεων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αφού όπως τόνισε η συνεδρίαση του δεν ολοκληρώθηκε. Ο κ. Σκουρλέτης, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση περιμένει να βγει απόφαση του Ε.Σ «για το συγκεκριμένο θέμα και να δει ακριβώς το σκεπτικό της», προκειμένου να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση.
Ο υπουργός Εσωτερικών, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στα Χανιά, χαρακτήρισε «στημένα» τα δημοσιεύματα που αφορούν το θέμα των συμβασιούχων και σημείωσε ότι επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα κατά την κυβέρνησης. «Πρόθεση μας είναι να φέρουμε μια ρύθμιση. Είναι μια από τις πρώτες προτεραραιότητες του υπουργείου», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Π. Σκουρλέτης συνομίλησε επίσης με συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε καλό κλίμα, οι οποίοι των περιμέναν στην είσοδο του υπουργείου.
Ταυτόχρονα ο κ. Σκουρλέτης, τόνισε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για αλλαγές στον Καλλικράτη. Ο υπουργός συναντήθηκε με τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Κρήτης, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας παρουσία και των βουλευτών Βάλιας Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη.
Ο Π. Σκουρλέτης, στην σύντομη τοπόθεση του, σημείωσε: «Υπάρχει μια εμπειρία αυτή τη στιγμή κάποιων ετών, που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε αλλαγές, ενδεχομένως δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα όσα σχεδιάζουμε. Θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι ώριμο. Σημασία έχει να ανοίξομε μια μεταρρυθμιστική περίοδο που να έχει μια κατεύθυνση».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κατεύθυνση αυτή είναι να διευρυνθεί ο χώρος για την αυτοδιοίκηση και του πρώτου και του δεύτερου βαθμού και να ενισχυθεί ο ρόλος της».
Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη τα τελευταία χρόνια έχουν διακηρυχτεί πολλά στην Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερα πρέπει να γίνουν ετσι ώστε η αυτοδιοίκηση να παίζει ρόλο σε αυτό που ονομάζουμε περιφερειακό δημοκρατικό προγραμματισμό και να συμμετέχει ενεργά σε ένα επιβεβλημένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
πηγη