`Πολεμος` στον Πειραια για την ιδιωτικοποιηση της καθαριοτητας


Αιτία πολέμου χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πειραιά δημοσίευμα για πρόταση του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, για δημοψήφισμα, για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας.
Ο Σύλλογος ζητά από τη Δημοτική Αρχή να διαψεύσει ή να ανακαλέσει την πρόταση - δημοσίευμα.

Η ανακοίνωση
“Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε το δημοσίευμα που αναρτήθηκε από το reportaz.net για πρόταση δημοψηφίσματος από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Ιωάννη Μώραλη αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι και μόνο η σκέψη και η αναφορά ιδιωτικοποίησης είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ και όποιος τόλμησε να αμφισβητήσει τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, θα υποστεί το Βατερλό του. Η αμφισβήτηση του δημοσίου χαρακτήρα της καθαριότητας και όλων των υπηρεσιών του Δήμου μας αποτελούν «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ».
Ζητάμε άμεσα από την Δημοτική Αρχή να διαψεύσει – ανακαλέσει κάθε αναφορά για ιδιωτικοποίηση και να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
Το πρόβλημα της καθαριότητας με τις τεράστιες ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό καθώς και σε μηχανικά μέσα πρέπει να επιλυθεί άμεσα από την Κυβέρνηση που με τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές της και τις άθλιες τακτικές της έχουν οδηγήσει την σημερινή κατάσταση της καθαριότητας του Δήμου μας (αλλά και όλης της Ελλάδας) σε αδιέξοδο.”
Από το Blogger.