`Τα Εξάρχεια κινδυνεύουν να γίνουν «no man's land»`


Για τον κίνδυνο να γίνουν τα Εξάρχεια μια «no man's land» και μια «μαύρη τρύπα στο κέντρο της Αθήνας» προειδοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

 Όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» τα Εξάρχεια είναι στο κέντρο ενός τριγώνου οι κορυφές του οποίου είναι η Νομική, το Οικονομικό Πανεπίστημο και το Πολυτεχνείο. «Το άσυλο και η ανομία θρέφουν το ένα το άλλο, υπάρχει ώσμωση του του ποινικού και του πολιτικού εγκλήματος» σημείωσε για να προσθέσει: «Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που παραμένει και ή θα φάει τα σωθικά της πρωτεύουσας ή θα επικρατήσει μια τέτοια καταστολή που δεν θα την έχει φανταστεί κανείς».

 Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι «τα Εξάρχεια χρειάζονται μια συστηματική, πολυεπίπεδη δουλειά για να ξαναβρούν τον εαυτό τους».

 «Επικρατεί ιδεοληψία. Έχω ζητήσει εδώ και δύο μήνες συνάντηση από τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό για τους χώρους ελεγχόμενης χρήσης ουσιών και δεν μου έχει απαντήσει ούτε καν αρνητικά» σημείωσε, ενώ εκτίμησε ότι «η παρέμβαση του εισαγγελέα δεν θα λύσει το πρόβλημα» στην περιοχή.
πηγη
Από το Blogger.