Breaking

Post Top Ad

Your Ad Spot

29 Νοεμβρίου 2018

o `βασιλιας Ριχαρδος `ειναι εδω!


Νούμερα που ζαλίζουν, χρυσός αμύθητης αξίας και δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά. Αυτά είναι ορισμένα από τα ευρήματα των Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, που εξάρθρωσαν το πολυδαίδαλο κύκλωμα κλεπταποδοχής και λαθρεμπορίας χρυσού σε χώρες του εξωτερικού.

Περίπου 6.000.000 ευρώ το μήνα αποκόμιζε το κύκλωμα από το λαθρεμπόριο, καθώς έστελνε 100 έως 500 κιλά χρυσού κάθε μέρα στην Τουρκία με τουριστικά λεωφορεία που έφευγαν από την Αλεξανδρούπολη για Κωνσταντινούπολη, με καθημερινά δρομολόγια.

Κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να παίζει ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, με τις πολλές τηλεοπτικές διαφημίσεις και εμφανίσεις, προκειμένου να προωθεί τα 88 ενεχυροδανειστήρια που είχε στήσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και τα αντίστοιχα καταστήματα σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Ο Ριχάρδος και το… χρυσό υπόγειο

Στην υπερπολυτελή του έπαυλη στην Σαρωνίδα και μάλιστα σε κρυφό υπόγειο – καταφύγιο, ο Ριχάρδος έκρυβε έναν… θησαυρό. Βρέθηκαν πλήθος κοσμημάτων αλλά και πλάκες χρυσού, ενώ μεγάλος είναι και ο όγκος των εγγράφων που κατασχέθηκαν, καθώς σύμφωνα με τις Αστυνομικές πληροφορίες αυτά τα έγγραφα καταδεικνύουν την εμπλοκή του συγκεκριμένου ανθρώπου, στο πολυδαίδαλο κύκλωμα.
Μέχρι στιγμής οι Αστυνομικοί έχουν συλλάβει 89 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς, ανάμεσά τους έναν Τούρκο υπήκοο Συριακής καταγωγής, ενώ στο κύκλωμα φέρεται να συμμετείχε ένας Κινέζος κι ένας ομογενής από το Καζακστάν, πυγμάχος, στου οποίου το σπίτι στο Χολαργό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος κοσμημάτων, ράβδοι χρυσού, αλλά και όπλα.

Ριχάρδος – Αυτός ήταν ο ρόλος του

Ο ρόλος που φέρεται να παίζει ο Ριχάρδος, ή αλλιώς “βασιλιάς του Χρυσού”, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την οικονομική κρίση ανοίγοντας σαν τα “μανιτάρια” τα ενεχυροδανειστήρια, προκειμένου οι Έλληνες να μπορούν άμεσα να του χορηγήσουν τα χρυσαφικά, τα κοσμήματα και τα κειμήλιά τους, είναι κεντρικός στο πολυδαίδαλο κύκλωμα, καθώς φέρεται ως ο άνθρωπος που έκανε τις μεγαλύτερες εξαγωγές παράνομου χρυσού σε Τουρκία, Ιταλία και Γερμανία.
Παράλληλα και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Ασφάλειας Αττικής, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, μαζί με τον Τούρκο υπήκοο, φέρονται ως οι αρχηγοί της μιας εκ των δυο ομάδων, που ουσιαστικά λειτουργούσαν ως “μαυραγορίτες”, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση, αρπάζοντας έναντι χαμηλών τιμών τα χρυσαφικά των Ελλήνων που βρίσκονταν σε ανάγκη.

Σε αγαστή συνεργασία οι “μαυραγορίτες” των δύο ομάδων

Η δεύτερη ομάδα, με την οποία ο Ριχάρδος και η πρώτη ομάδα όπως προαναφέραμε συνεργάζονταν, επίσης δραστηριοποιούνταν τόσο σε καταστήματα ενεχυριάσεις κοσμημάτων, όσο και σε χρυσοχοΐα, αλλά και κοσμηματοπωλεία. Αρχηγός στην συγκεκριμένη ομάδα φέρεται 64χρονος γνωστός παλιός έμπορος χρυσού στην Αθήνα, οποίος είχε δημιουργήσει το δικό του κύκλωμα συνεργαζόμενων καταστημάτων.
Οι δυο ομάδες ήταν σε πλήρη συνεργασία μεταξύ τους, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα τραστ, αποτελούμενο από 200 και πλέον καταστήματα, ενεχυροδανειστήρια, χρυσοχοΐα, κοσμηματοπωλεία, ακόμα και χυτήρια, προκειμένου ο χρυσός να μετατρέπεται σε πλάκες, να συσκευάζεται και τελικά να “φεύγει” με τρόπο παράνομο στην Τουρκία.
Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες ανοίγουν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τις Αστυνομίες της Τουρκίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος και μάλιστα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Μάλιστα σε συνάντηση “κορυφής” που είχαν οι αρχηγοί των δυο ομάδων τον περασμένο Αύγουστο, είχαν συμφωνήσει να αγοράζουν τα χρυσά κοσμήματα 1.000 ευρώ κάτω από την ημερήσια τιμή του χρυσού παγκοσμίως, κλέβοντας ουσιαστικά του Έλληνες που έδιναν τα κοσμήματα τους σε αυτά τα καταστήματα.

Και τουριστικά γραφεία στο “κόλπο”

Το κύκλωμα είχε επεκταθεί ακόμα και σε εταιρίες μεταφορών και τουριστικών γραφείων στην Θράκη, προκειμένου να περνούν οι πλάκες χρυσού που έστελνε ο Ριχάρδος και τα άλλα μέλη των κυκλωμάτων στην Τουρκία, χωρίς να γίνεται η “δουλειά” αντιληπτή από τους υπαλλήλους του τελωνείου.
Χαρακτηριστική η περίπτωση εργαζόμενου σε τουριστικό λεωφορείο εταιρείας στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, καθώς είχε αποθηκεύσει στο λεωφορείο που θα έκανε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Κωνσταντινούπολη, 17 ράβδους χρυσού βάρους 24,6 κιλών, αξίας άνω των 600.000 ευρώ, ένα μεγάλο χρυσό νόμισμα και το ποσό των 12.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες